019
Entrevistem la Neus Monllor, en Joan Picazos ens parla de l'evolució del comerç eco, descobrim les diferències entre el salsafí i el salsifí, coneixem les varietats del Pallars Sobirà, aprenem les alternatives a la torba en producció ecològica, ens endinsem en l'agricultura sintròpica i en les dificultats de l'apicultura eco, i també fem una visita a l'oli biodinàmic Les Cometes.
Aquest producte ja no està en estoc
Data de disponibilitat:
També pots comprar aquesta revista en format digital a la plataforma iquiosc.cat
SUMARI
5. Notícies
7. Entrevista
Neus Monllor: “El primer pas per al relleu agrari és que les empreses que ara estan actives tinguin viabilitat i resisteixin”
Alba Gros.
10. Opinió
Comerç d’aliments ecològics: temps de canvis
Joan Picazos.
12. El bloc d’Esporus
Job Roig: “Per promoure les varietats locals hauríem
de ser valentament autosuficients”
Redacció.
16. Adventícies
Òrgans subterranis comestibles (III)
Salsafí francès o salsifí? Dues plantes diferents que sovint es confonen
Lluís Borrell.
20. Fertilitat
Alternatives a la torba en producció ecològica de planter
Rafaela Cáceres, Glòria Colom, Joan Manubens.
25. Ramaderia
L’apicultura ecològica contra les cordes
Alba Gros.
30. Amb el peu al tros
Les Cometes: oli biodinàmic i oleoturisme
Redacció.
34. Sistemes
Agricultura sintròpica en condicions mediterrànies
Redacció.
37. Publicacions i documents digitals en línia
Parlem dels espais test, de les dificultats dels escorxadors petits i mòbils, dels temporers de la fruita, aprenem a extreure la llavor d'escarola i altres temes. Mira el sumari.
Entrevistem l'Andreu Ortiz, cofundador d'el Brot, al Damià Gibernet, activista rural a Barcelona, coneixem la realitat dels ous eco i coneixem la situació dels pastors del Pirineu. Mira el sumari.
Parlem de varietats de carbasses, de blats, de dinamitzar un banc de llavors, de regar l'hortet sense mànegues, d'energies renovables, entrevistem en Francesc Font... Mira el sumari.
Entrevistem el president del CCPAE, visitem el Pep Bòria per saber com cultiva cereals i lleguminoses eco adobs ni rotacions, aprenem com guardar-nos les llavors de tomàquet, expliquem com podem aprofitar la influència de la Lluna per al cultiu de l'olivera, i descobrim estratègies per controlar la jonça a l'horta. I més articles. Mira el sumari.
Recuperem les aglans dolces com a aliment; parlem amb en Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant; revisem les feines a l'hort a l'hivern i descobrim la flora i fauna que l'envolta; viatgem a Santa Pau per conèixer el cultiu eco del fesol que porta el seu nom; coneixem el mètode JADAM... Mira el sumari.
Entrevistem a Gloria Guzmán; presentem les anàlisis de sàvia; parlem de com introduir fruits petits al bosc d'aliments; parlem de l'ús del sofre i el seu aprofitament; descobrim el panisset; parlem del nou cicle superior en agroecologia i dels 50 anys de l'Escola Agrària de Manresa. Mira tots els continguts en el sumari.
En Jaume Brustenga avalua 10 anys de pastura holística amb ovelles; entrevistem Miquel Coll, el president d'APAEMA; descobrim les varietats d'avellana; coneixem una experiència de cultiu de tomàquets en secà; ens fixem en la fauna i la flora espontània de l'hort a l'estiu; adaptem la jardineria a les noves condicions climàtiques. Consulta el sumari
Eduardo Aguilera ens parla de com un canvi a la producció ecològica de tot el sistema agrari de l'Estat encara pot empitjorar la petjada de carboni del nostre sistema alimentari; ens endinsem en els vincles entre agroecologia i espiritualitat; descobrim els avanços en la producció ecològica d'arròs al Delta de l'Ebre; i més...