019
Nou producte
Recuperem les aglans dolces com a aliment; parlem amb en Marc Talavera del Col·lectiu Eixarcolant; revisem les feines a l'hort a l'hivern i descobrim la flora i fauna que l'envolta; viatgem a Santa Pau per conèixer el cultiu eco del fesol que porta el seu nom; coneixem el mètode JADAM...
Mira el sumari.
Aquest producte ja no està en estoc
Data de disponibilitat:
També pots comprar aquest número en format digital a la plataforma de capçaleres en català iquiosc.cat
Sumari
5. Notícies
7. Opinió
1 de gener: aplicació del nou Reglament de producció ecològica. Estem a punt?
Évelyne Alcázar.
9. Entrevista
Marc Talavera, col·lectiu Eixarcolant: “Si cultivem pixallits sota el mateix model productiu i econòmic, no haurem guanyat res”
Alba Gros.
12. L’hort del Trull
L’hort i el seu ecosistema a l’hivern
Miquel Macias i Jesús Vega. Il·lustracions de Begoña Carrillo.
17. El bloc d’Esporus
La conservació de la biodiversitat agrària a les Balears
Associació de Varietats Locals de Mallorca, Associació per a la conservació i Foment de les Varietats Tradicionals de les Illes Pitiüses, Grup de Varietats Locals de l’Associació de Productors d’Agricultura Ecològica de Menorca.
Montserrat Miralles: “El fesol de Santa Pau només es fa en terra volcànica, en cultiu de secà”
Marta Torrent Santarita.
22. Adventícies
La dent de lleó i la xicoia
Marc Talavera Roma i Lluís Borrell, Col·lectiu Eixarcolant.
25. Sobirania alimentària
L’aglà dolça: la domesticació oblidada
Joan Montserrat Vall.
29. Amb el peu al tros
Rocío Moreno: dona, ramadera i activista
Alba Gros.
33. Tècniques
El mètode JADAM: una nova mirada cap als microorganismes del sòl
Joan Barrientos.
37. Publicacions i documents digitals en línia
L’objectiu del curs és aportar els coneixements i les habilitats pràctiques per aconseguir fer una esporga en harmonia amb l’arbre, que li permeti un creixement equilibrat i una producció regular.Es podrà fer el curs sencer o per mòduls:Mòdul 1 · Introducció + Olivera i ametllerMòdul 2 · Introducció + Fruiters
Aquest curs abordarà aspectes pràctics relacionats amb els seu cultiu, des de la plantació, l’elecció de les varietats, les estratègies de fertilització, de control d’adventícies i també pautes preventives i curatives per afrontar-ne la sanitat de forma ecològica.
Engegar una motoserra i tallar un tronc no és difícil. Però sovint hi ha molts mals hàbits associats a l’ús d’aquestes màquines que posen en perill la seguretat de les persones usuàries i, sovint, el rendiment i l’eficiència en el treball realitzat queden en entredit. Però casar seguretat i eficiència és possible!
Elaborar productes per a la higiene pot ser altament gratificant tant per la seva simplicitat com per l’autonomia i l’alternativa als models de consum actuals. Recuperarem una mica els sabers oblidats, coneixerem i treballarem amb ingredients que tenim a l’abast, econòmics i respectuosos amb el medi ambient per fer les nostres preparacions artesanes.
Cada día centenars, milers i milions de litres d’aigües surten de llars, pobles i ciutats contaminades i contaminant els nostres paisatges.En el millor dels casos s’inverteix una gran quantitat d’energía per sanejar-la però amb resultats no gaire satisfactoris. En aquest curs aprendem a analitzar, dissenyar i dimensionar diferents sistemes de depuració i...