Las plantas bioindicadoras

171

Nou producte

Herramienta de diagnóstico del suelo a partir de lo que indica la flora arvense.

Més detalls

Més informació:

Una llavor germina perquè troba en el sòl i en el medi les condicions que permetran que la futura planta sobrevisqui. El Gérard Ducerf, ha pogut estudiar quines són aquestes condicions per relacionar la flora arvense que trobem en els nostres camps, amb el tipus de sòl que la sustenta. D'aquesta manera, estudiant la flora podem conèixer l'estat del nostre sòl.

El fascicle Les plantes bioindicadoresEina de diagnosi del sòl a partir del que indica la flora arvense, és la traducció al castellà de l'edició en francès. És una síntesi de les condicions de trencament de la dormició de les principals plantes bioindicadores que es troben en l'agricultura per així conèixer l'estat del sòl.

Els diferents criteris s'exposen en una taula sintètica que permet una lectura ràpida. Les persones amb ganes de comprendre i analitzar la vida dels seus sòls i de millorar les seves pràctiques agrícoles trobaran en aquest treball les primeres informacions necessàries per a fer un diagnòstic del sòl.

Gérard Ducerf, autor d'aquest fascicle, és un reconegut botànic i agricultor que ha desenvolupat el mètode de diagnòstic del sòl a partir del que indiquen les herbes que creixen de forma espontània als cultius. Fruit de les estades formatives que ha fet a casa nostra, ens ha despertat l'interès per conèixer aquest mètode i hem vist la necessitat de traduir part del seu treball al català per a fer extensiu i més accessible aquest coneixement tan útil.

El fascicle és el complement indispensable de l'Encyclopédie des plantes bio-indicatrices, també disponible a la botiga en línia de L'Era:

Volum I. L'Encyclopédie des Plantes bio-indicatrices alimentaires et médicinales

Volum III. L'Encyclopédie des Plantes bio-indicatrices alimentaires et médicinales

Si vols, pots llegir l'entrevista a Gérard Ducerf publicada a la revista Agrocultura en motiu de la seva darrera visita a Catalunya:
Gérard Ducerf: "A França, més del 70% dels sòls agrícoles es troben en estat de mort evident"

14,00 € amb impostos